Historisk arkiv

World Rural Women's Day 15. oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 37/1999
Dato: 11.10.1999

World Rural Women's Day 15. oktober

Innvandrerkvinner byr kommunalministeren på en fargerik kulturkveld i Ås med Prøysen på spansk torsdag 14. oktober

Katia Cardenal og Odd Roger Enoksen gjester Ås Rådhus i Akershus torsdag 14.oktober i et fargerikt høstprogram. Mens Katia synger varmt og spansk om at Du skal få en dag i mårå, vil Enoksen bli utfordret på spørsmål om boligpolitikk og arbeidsmuligheter for innvandrede kvinner til Norge.

Distriktskvinnenes år 1999 er allerede blitt høst og det er på tide å trekke inn i varmen. Utfordringene for å sikre distriktenes tiltrekningskraft overfor kvinner har stått på dagsorden rundt om på lokale og regionale arrangement gjennom de måneder som er gått siden statsministeren i sin nyttårstale erklærte 1999 som Distriktskvinnenes år.

Kvinner med bakgrunn fra andre land og kulturer har i mange år satt sitt sterke preg på lokalsamfunnet Ås i Akershus. I 10 år har Den Internasjonale Kvinnegruppa beriket distriktet med kulturelle tiltak og arrangement.

Nå inviterer de til en internasjonal kulturkveld i anledning World Rural Women’s Day 15.oktober. En dag initiert under FNs Verdenskongress om kvinner i Beijing 1995. Dagen er erklært som offisiell markeringsdag i USA og Fillippinene og feires over hele verden. Årets oppfordring er : ”Give credit to rural women”.

Sammen med Kvinnenettverket i Follo, et nettverk av næringsdrivende kvinner i Follodistriktet og kulturetaten i Ås kommune, inviterer den 80 medlemmers store Internasjonale kvinnegruppa til et spennende program om kvelden den 14.oktober:

Kommunalminister Odd Roger Enoksen skal snakke om den norske politikken for det multikulturelle samfunnet. Den lokale aksjonsgruppa for Operasjon Dagsverk forteller om årets innsamlingsaksjon som går til Jenter.

Den internasjonale dansegruppa på Ås byr på internasjonale danser og Kirsti Moulton fra Ås skal lokke, kvede og spille på lur i gammel norsk tradisjon.

Det blir salg av mat fra Fillippinene, India og lokal bakst fra Frogn.

Og deretter kommer Katia Cardenal, den nicaraguanske visesangeren som har sunget seg inn i mange norske hjerter med sine spanske tolkninger av Prøysensanger. Hun gir en konsert sammen med den norske gitaristen Tom Lund.

Lagt inn 11. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen