Historisk arkiv

Samarbeid om servicekontor i små kommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 05/2000
Dato: 21.01.2000

Samarbeid om servicekontor i små kommuner

- Befolkningen i mindre kommuner i alle deler av landet må sikres bred og god tilgjengelighet til offentlige tjenester. Som et ledd i dette arbeidet, og som en del av departementets utkantprosjekt, arrangerer vi en arbeidskonferanse 24. og 25. januar i Trondheim, sier politisk rådgiver Inge Bartnes.

- Vi ønsker at befolkningen i mindre kommuner i alle deler av landet skal sikres god tilgjengelighet til ulike typer tjenester. Som et ledd i dette arbeidet har vi tilbudt 70 kommuner med negativ befolkningsutvikling å delta i et program for å etablere offentlige servicekontor. 44 kommuner har svart positivt på invitasjonen, sier Inge Bartnes.

Statlige virksomheter bør bli flinkere til å tenke nytt, og prøve utradisjonelle organisatoriske løsninger. Aktiv bruk av IT-løsninger kan være et hjelpemiddel, fortsetter Bartnes.

Det har avgjørende betydning at staten og kommunene i samarbeid tør tenke nytt og offensivt for å finne gode løsninger. Arbeidet med å etablere offentlige servicekontor kan gjøre det letter for folk å bruke offentlige og private tjenester. Gjennom offentlige servicekontor kan vi også samle kunnskap og kompetanse som kan skape nye arbeidsplasser.

Arbeidskonferansen om etablering av offentlige servicekontor i mindre kommuner får deltakere fra kommuner, fylker og ulike offentlige virksomheter. Konferansen blir den første samlingsplassen for kommuner og andre som deltar i Regjeringens program for å etablere offentlige servicekontor.

Priv. til red.:
Konferansen holdes i Trondheim på SAS Radisson Royal Garden Hotel 24. og 25. januar. Konferansen starter kl. 13.00 med foredraget av politisk rådgiver Bartnes og avsluttes andre dag kl. 14.00. Nærmere opplysninger kan fås hos prosjektleder Terje Risholm (tlf. 22 24 70 54) eller rådgiver Ole Magnus Aurdal (tlf. 22 24 70 22).

Lagt inn 21. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen