Historisk arkiv

Rundskriv F-019-98

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Godkjenning av brønnfaget, kabeloperasjoner som eget fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet - kurskode J100 (18.02.98)

Rundskriv F-019-98

Saksnr. 98/2167

18.02.98

Stikkord: Godkjenning av nytt fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet.

Fylkeskommunene Rådet for fagopplæring i arbeidslivet Opplæringsrådene Statens utdanningskontor Departementene Fylkeskommunale videregående skoler Statlige videregående skoler Private videregående skoler Elevorganisasjonene Lærerorganisasjonene Næringslivets Hovedorganisasjon Landsorganisasjonen i Norge Kommunenes Sentralforbund Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Oljeindustriens Landsforening Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund Oljearbeidernes Landssammenslutning Arbeidsdirektoratet Fylkesarbeidskontorene AOF - Arbeidernes Opplysningsforbund i Norge Norsk Forbund for Fjernundervisning Voksenopplæringsforbundet Senter for etterutdanning Sekretariatet for små og verneverdige fag

Godkjenning av brønnfaget, kabeloperasjoner som eget fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet - kurskode J100

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har godkjent Brønnfaget, kabeloperasjoner som nytt fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet (lfa). Saken er i henhold til § 2 i lov om fagopplæring i arbeidslivet behandlet i Rådet for fagopplæring i arbeidslivet.

Godkjenningen gjøres gjeldende fra dags dato. Faget blir iverksatt fra det tidspunkt læreplanen foreligger jf rundskriv F-10-98 der brønnserviceoperatørfaget ble tatt ut av lfa.

Kort beskrivelse av faget

Kabeloperasjoner inngår som en viktig del av arbeidet i olje- og gassbrønner. Faget innbefatter både mekaniske og elektriske kabeloperasjoner. Kabeloperasjoner er en av de metodene som brukes i forbindelse med boreoperasjoner og testing av brønner som er i produksjon/injeksjon. Prinsippet for kabeloperasjoner er å bruke heiseanordninger på plattformen til å transportere utstyr opp og ned i brønnen ved hjelp av kabel.

Spesielle bestemmelser for faget

Fagbetegnelse: Brønnfaget, kabeloperasjoner
Yrkesbetegnelse: Brønnoperatør kabel
Dokumentasjon: Fagbrev
Plassering i tilbudsstrukturen: Grunnkurs Mekaniske fag og videregående kurs I Brønnteknikk
Læretid: 2 år i skole og 2 år i bedrift hvorav 1 år er verdiskaping
Plassering i opplæringsrådsstrukturen:
Opplæringsrådet for oljerelaterte fag.

Med hilsen

Ole Briseid e.f.
ekspedisjonssjef
Inger Iversen
avdelingsdirektør

Kopi:
Fylkeskommunen v/Yrkesopplæringsnemnda
Fylkeskommunen v/utdanningsetaten

Lagt inn 25. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen