Historisk arkiv

Rundskriv F-023-98

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Godkjenning av brønnfaget, Komplettering som eget fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet - Kurskode J099 (18.02.98)

Rundskriv F-023-98

Saksnr. 98/2167

18.02.1998

Stikkord: Godkjenning av nytt fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet.

Fylkeskommunene Rådet for fagopplæring i arbeidslivet Opplæringsrådene Statens utdanningskontor Departementene Fylkeskommunale videregående skoler Statlige videregående skoler Private videregående skoler Elevorganisasjonene Lærerorganisasjonene Næringslivets Hovedorganisasjon Landsorganisasjonen i Norge Kommunenes Sentralforbund Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Oljeindustriens Landsforening Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund Oljearbeidernes Landssammenslutning Arbeidsdirektoratet Fylkesarbeidskontorene AOF - Arbeidernes Opplysningsforbund i Norge Norsk Forbund for Fjernundervisning Voksenopplæringsforbundet Senter for etterutdanning Sekretariatet for små og verneverdige fag

Godkjenning av brønnfaget, Komplettering som eget fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet - Kurskode J099

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har godkjent Brønnfaget, komplettering som nytt fag under lov om fagopplæring i arbeidslivet. Saken er i henhold til § 2 i lov om fagopplæring i arbeidslivet (lfa) behandlet i Rådet for fagopplæring i arbeidslivet.

Godkjenningen gjøres gjeldende fra dags dato. Faget blir iverksatt fra det tidspunkt læreplanen foreligger, jf rundskriv F-10-98 der brønnserviceoperatørfaget ble tatt ut av lfa.

Kort beskrivelse av faget

Komplettering inngår som en vesentlig operasjon for å forbinde reservoar til overflate eller undervannsbaserte prosessystemer og sikrer en kontrollert styring og kontroll av strømninger. Aldring av brønner vil i framtiden øke behovet for brønnoperatører komplettering. Ved en eventuell nedstenging av brønner trekker operatøren utstyr opp av brønnen. Brønnoperatør komplettering har behov for en gjennomgående forståelse for kompletteringsutstyr fra design til reparasjon og installasjon i brønnen.

Spesielle bestemmelser for faget

Fagbetegnelse: Brønnfaget, komplettering
Yrkesbetegnelse: Brønnoperatør komplettering
Dokumentasjon: Fagbrev
Plassering i tilbudsstrukturen: Grunnkurs Mekaniske fag og videregående kurs I Brønnteknikk
Læretid: 2 år i skole og 2 år i bedrift hvorav 1 år er verdiskaping
Plassering i opplæringsrådsstrukturen: Opplæringsrådet for oljerelaterte fag.

Med hilsen

Ole Briseid e.f.
ekspedisjonssjef
Inger Iversen
avdelingsdirektør

Kopi:
Fylkeskommunen v/Yrkesopplæringsnemnda
Fylkeskommunen v/utdanningsetaten

Lagt inn 25. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen