Historisk arkiv

Rundskriv F-085-98

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Teknisk fagskole Reform 94 - overgangsordninger (26.10.98)

Rundskriv F-085-98

Saksnr. 98/2113

26.10.1998

Fylkeskommunen v/utdanningsetaten Fylkeskommunen v/opplæringsnemndene Rådet for fagopplæring i arbeidslivet Opplæringsrådene Statens utdanningskontorer Fylkeskommunale videregående skoler Private videregående skoler Elevorganisasjonene Lærerorganisasjonene Næringslivets hovedorganisasjon Norges Rederiforbund Landsorganisasjonen i Norge Kommunenes Sentralforbund Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Arbeidsdirektoratet Fylkesarbeidskontorene AOF - Arbeidernes Opplysningsforbund i Norge Norsk Forbund for Fjernundervisning Voksenopplæringsforbundet Senter for etterutdanning Forum for teknisk fagskole

Teknisk fagskole Reform 94 - overgangsordninger

Teknisk fagskole med nye læreplaner tilpasset Reform 94 skal starte høsten 1999. De nye inntakskravene forutsetter at søkerne har fagbrev og i tillegg to års praksis innenfor fagområdet. Verdiskapningsåret i fagopplæringstiden kan utgjøre det ene praksisåret.

Det vil i en overgangsperiode være søkere til teknisk fagskole som ikke har fulgt opplæringsløpet gjennom Reform 94. Som en overgangsordning for foreløpig to år gir derfor departementet adgang til at det kan tas opp søkere til teknisk fagskole som enten har fagbrev fra før reformen eller som har minst fem års praksis innenfor fagområdet. I tillegg må søkerne ha realkompetanse i allmennfagene tilsvarende VK1-nivå. Skolene vurderer realkompetansen. Realkompetansen kan bygges opp gjennom tilpassede kurs før eller i løpet av opplæringen.

I de nye læreplanene for teknisk fagskole er det lagt inn økonomi og ledelsesfag. Det er varslet i rundskriv F-68-95 at ettårig videregående kurs i økonomi og administrasjon for teknikere vil bli trukket tilbake når de nye læreplanene for teknisk fagskole er fastsatt.

For at de som er tatt inn i teknisk fagskole etter gammel ordning, skal få anledning til å ta fordypning i økonomi og ledelsesfag, vil departementet gi anledning til at det tas opp søkere til dette kurset også høsten 1999 og høsten 2000. Fagplanen for kurset blir trukket tilbake fra 01.08.2001.

Med hilsen

Ole Briseid e f
ekspedisjonssjef
Inger Iversen
avdelingsdirektør
Lagt inn 25. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen