Historisk arkiv

Rundskriv F-010-99

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Studieretning helse- og sosialfag videregående kurs II (VKII) fotterapeut (18.01.99)

Rundskriv F-010-99

Saksnr. 98-8754

18.01.1999

Fylkeskommunene Videregående skoler med studieretning helse- og sosialfag Statens utdanningskontorer Statens utdanningskontor i Oslo og Akershus. Eksamenssekretariatet

Studieretning helse- og sosialfag videregående kurs II (VKII) fotterapeut

Kirke,- utdanning- og forskningsdepartementet har mottatt brev fra Statens helsetilsyn datert 04.09.98. I brevet henvises det til følgende hovedmoment i læreplan for videregående opplæring VKII fotterapeut:

”Elevene skal kunne vise praktiske ferdigheter innenfor sitt kompetanseområde i bruk av egnet utstyr ved vortebehandlinger”.

Statens helsetilsyn mener at frysebehandling av fotvorter må likestilles med operative inngrep og at dette er en behandlingsform som bare kan utføres av leger eller etter delegasjon fra lege, jfr. legelovens § 17. Behandlingen bør begrenses til kirurgiske og dermatologiske poliklinikker.

Statens helsetilsyn ber om at dette blir tatt hensyn til når elevene på VKII fotterapeut gis undervisning i behandling av fotvorter, både med tanke på en avgrensning av fotterapeutens kompetanseområde og når det gjelder valg av egnet utstyr.

Departementet ber skolene om å rette seg etter helsemyndighetenes anmodninger.

Med hilsen

Ole Briseid e.f
ekspedisjonssjef
Inger Iversen
avdelingsdirektør
Lagt inn 15. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen