Historisk arkiv

Ernst Oddvar Baasland utnevnt til biskop i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 108-97
Dato: 20. november 1997

Ernst Oddvar Baasland utnevnt til biskop i Stavanger

Professor Ernst Oddvar Baasland er i statsråd i torsdag utnevnt til biskop i Stavanger bispedømme. Baasland (52) er professor i nytestamentlig teologi ved Det teologiske Menighetsfakultet, og er for tiden gjesteprofessor i Hong Kong.

Baasland tok teologisk embetseksamen i 1970, og praktisk-teologisk eksamen i 1984. Han ble dr. theol. i 1981. Han har vært stipendiat, fakultetslektor, dosent og professor ved Det teologiske Menighetsfakultet, og gjesteprofessor i Tyskland, USA og Hong Kong.

Kvinnelig prost i Stavanger bispedømme

Samtidig har Stavanger bispedømme fått sin første kvinnelige prost. Kapellan i Sandnes , Anne-Sofie Haarr (53) er i statsråd torsdag utnevnt til sokneprest i Time prestegjeld og prost i det nyopprettede Jæren prosti.

Residerende kapellan i Sola, Finn Viggo Helgø (53) er utnevnt til sokneprest i Randaberg og prost i det nyopprettede Tungenes prosti i Stavanger bispedømme.

Sokneprest i Marnadal, Ole Gunnar Sæbø (53) er utnevnt til sokneprest i Vennesla og prost i Otredal prosti i Agder bispedømme.

-Utnevningene har i hovedsak fulgt anbefalingene fra kirkelige organer, seier kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun i en kommentar. Han legger til at han er glad for at han i de første kirkeutnveningene fikk anledning til å utnevne en kvinnelig prost slik at antallet kvinnelige proster øker.

Lagt inn 20 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen