Historisk arkiv

EU-forskning anbefales av Forskningsrådet/ Regjeringens forskningsutvalg er opprettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 012-98
26.februar

EU-forskning anbefales av Forskningsrådet

Regjeringens forskningsutvalg er opprettet

Hovedstyret i Norges forskningsråd anbefaler at Norge bør delta også i EUs neste rammeprogram for forskning. Forskningsrådet har, på oppdrag fra departementet, vurdert hva Norge får ut av forskningssamarbeidet med EU. Evalueringsrapporten og anbefaling ble overlevert statsråd Jon Lilletun torsdag av adm.dir. Christian Hambro i Norges Forskningsråd.

- Evalueringen viser at Norge har etablert et omfattende forskningssamarbeid med EU i løpet av forholdsvis kort tid, - og det er nesten oppsiktsvekkende. Da Norge gikk med i dette forskningssamarbeidet for fullt i 1994, regnet man med at det ville ta lang tid før vi hadde bred norsk deltakelse, sier Jon Lilletun. Han legger til at det er gledelig å kunne konstatere at norsk forskning får stort utbytte av EU-samarbeidet både økonomisk og faglig. Gjennom EU-samarbeidet blir norsk forskning på en rekke områder grundig evaluert av internasjonale eksperter, i skarp konkurranse med forskere fra andre land. Det er viktig, sier Lilletun.

EU-forskningssamarbeidet har fokusert på temaer som blir sett på som svært viktige innen norsk forskningspolitikk. Det vil si temaer som miljøforskning, marin og maritim forskning, energiforskning, forskning innen informasjons-og kommunikasjonsteknologi og telematikk, helseforskning og sosioøkonomisk forskning.

Regjeringens forskningsutvalg:

Statsråd Jon Lilletun offentliggjorde under rapport-overrekkelsen torsdag, at Regjeringens Forskningsutvalg nå er opprettet. Medlemmer er arbeids- og administrasjonsministeren,finansministeren, fiskeriministeren, forsvarsministeren, helseministeren, miljøvernministeren, nærings- og handelsministeren, olje-og energiministeren, landsbruksministeren, samferdselsministeren og utviklingsministeren. Utvalgets leder er kirke,- utdannings-og forskningsminister Jon Lilletun.


Priv. til red.: Norges forskningsråd har sendt ut egen pressemelding om evalueringsrapporten.

Rapporten ligger på internett:; http://www.forskningsradet.no/publ/eu-eval/

Informasjonskontoret, Boks 8119 Dep., 0032 Oslo, telefax 22 24 95 44

Informasjonssjef Kathrine Kjelland, tlf 22 24 74 09, priv. 67 58 32 39
mobil 91398178
Informasjonsrådgiver Jon Aarekol, tlf 22 24 74 17, priv 22 22 44 84

Lagt inn 26. februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen