Historisk arkiv

Folkehøgskoleelever får ekstra tilleggspoeng

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 44/98
Dato: 8. mai 1998

Folkehøgskoleelever får ekstra tilleggspoeng

Kirke-, utdannings- og forskingsdepartementet foreslår å innføre en særordning for folkehøgskoleelever ved opptak til statlige høgskoler for studieåret 1998/99. Utover tilleggspoeng for høgre utdanning og militærtjeneste/siviltjeneste vil de elevene som går på folkehøgskole 1997/98 også få 3 tilleggspoeng.

Dette går fram av Stortingsmelding nr. 33 (1997-98) om tilleggspoeng for folkehøgskoleelever ved opptak til høyere utdanning som passerte statsråd fredag.

Ordninga skal gjelde søkere som etter det eksisterende regelverk kvalifiserer for å få 3 tilleggspoeng for ett år på folkehøgskole.

Ordningen vil innebære at søkere med folkehøgskole og fullført førstegangstjeneste eller siviltjeneste får 4 tilleggspoeng. Ett år på folkehøgskole og ett års høyere utdanning kvalifiserer til 5 tilleggspoeng, og søkere som har folkehøgskole, militærtjeneste/ siviltjeneste og ett års høyere utdanning får 6 tilleggspoeng ved opptak til statlige høgskoler for studieåret 1998/99.

Dette er en særordning for folkehøgskolelever dette ene året.

Fra og med opptak til studieåret 1999/2000 vil søkere til statlige høgskoler etter forslaget maksimalt kunne få 3 tilleggspoeng for de tre kategoriene.

Lagt inn 11. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen