Historisk arkiv

KUFs tiltak etter streiken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 066/98
Dato: 16. juni 1998

KUFs tiltak etter streiken

- Vi må nå setje alt inn på at elevar og privatistar skal bli minst mogeleg skadelidande etter at streiken nå er over, seier kyrkje-, utdannings- og forskingsminister Jon Lilletun. - Eg reknar med at alle hjelper til for å oppnå dette. Vi vil sørgje for at privatistane får høve til å ta nye eksamenar, og skolane må sørgje for at manglande standpunktkarakterar vert fastsette slik at vitnemål kan skrivast ut før sommarferien, seier Lilletun.

Følgende tiltak og vilkår gjelder:

For søkere fra grunnskolen til videregående opplæring:

- KUF forutsetter at skolene gjør alt som er mulig slik at avgangsvitnemål fra grunnskolen vil foreligge. Dermed kan alle bli vurdert på vanlig vis for inntak til videregående opplæring.

For elever i videregående opplæring:

  • KUF forutsetter at de videregående skolene gir standpunktkarakterer til alle elever i videregående opplæring før sommerferien. Bl.a. vil dette medføre at streiken ikke vil få konsekvenser for elevers overgang fra grunnkurs til videregående kurs I eller fra videregående kurs I til videregående kurs II.
  • Elever som fullfører videregående opplæring våren 1998, og som har mistet en eller flere eksamener under streiken, vil få utskrevet vitnemål på grunnlag av standpunktkarakterer i de fag der eksamen ikke er gjennomført.
  • Elever som har tapt skriftlige eksamener under streiken, kan om de ønsker det, melde seg opp til ny eksamen som avvikles før jul 1998. Melding om dette må leveres innen 15. september.

For privatister i videregående opplæring:

- Alle privatister som ønsker å få gjennomført tapt eksamen, må melde fra om dette til den opprinnelige oppmeldingsinstansen i fylkeskommunen snarest mulig og seinest i løpet av mandag 22. juni.

· Privatister som pga. streiken har mistet eksamener, får anledning til:

  • å framstille seg til nye eksamener med sentralgitte skriftlige oppgaver i slutten av uke 26
  • å framstille seg til lokalgitte skriftlige og/eller muntlige eksamener som er nødvendige for opptak til høgre utdanning høsten 1998 seinest i løpet av uke 26.

- Oppmeldingsinstansen vil for øvrig gi nærmere informasjon til alle som ikke har fått eksamener på grunn av streiken.

- Privatister som har mistet en eller flere eksamener på grunn av streiken, vil få gå opp til de nye prøvene uten å betale nytt oppmeldingsgebyr.

For §20-kandidater

- De som ikke fikk gjennomført tverrfaglig teoriprøve, bes om å ta kontakt med den opprinnelige oppmeldingsinstansen seinest i løpet av mandag 22. juni.

· Det tas sikte på å avvikle ny prøve 25. juni.

For søkere til høgre utdanning i Norge:

· Elever og privatister innen videregående opplæring som søker høgre utdanning høsten 1998, kan regne med å få dokumentasjon/vitnemål slik at de kan overholde den utsatte ettersendingsfristen - 10. juli - for tilleggsdokumentasjon fra streikerammede søkere.

For søkere til høgre utdanning i utlandet:

  • KUF vil utstede dokumentasjon som forklarer både sein utskriving av vitnemål for elever og privatister og vitnemål uten fullt eksamensprogram for elever.
  • Nærmere opplysninger om konsekvenser av streiken for utenlandsstudenter kan gis av ANSA.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Ole Briseid, tlf. 22 24 76 00

Lagt inn 17. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen