Historisk arkiv

Lærebokas mediepris delt ut for første gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 105-98
22.10.98

Lærebokas mediepris delt ut for første gang

Avisa Verdens Gang og ansvarlig redaktør Bernt Olufsen er tildelt "Lærebokas Mediepris for 1998". Prisen er delt ut av kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun i forbindelse med Bokdagene 1998.

Statsråd Lilletun har tatt initiativ til prisen og ønsker offentlig oppmerksomhet fra kritikere og media som bidrag til utvikling av lærebøker til grunnskolen og/eller videregående opplæring. Prisen skal deles ut årlig.

En uavhengig jury ledet av forlagsmannen Per Christian Øiestad står bak kåringen. Ansvarlig redaktør Bernt Olufsen mottok prisen for VGs omtale av lærebøker til den nye grunnskolen (Reform 97). I juryens begrunnelse heter det bl a:
"Prisvinneren har engasjert et bredt og solid fagteam som gir vurderingene tyngde, selv om presentasjonsformen kan virke vel kortfattet. Juryen har lagt vekt på at bokanmeldelsene har vakt betydelig oppmerksomhet og ført til aktiv meningsutveksling i lærermøter og foreldremøter. Gjennom dette har interessen for kvaliteten på lærebøkene økt betraktelig. Også i andre medier har lærebøkene fått større oppmerksomhet, noe juryen vil hevde til dels skyldes prisvinnerens markerte initiativ." Årets prisvinner mottok et æresbevis og en sjekk på kr 20 000,-.

- Alle som er involverte i lærebokproduksjon, det vere seg forfattarar, forlag, Nasjonalt læremiddelsenter eller departementet, er opptekne av å forbetre og kvalitetsutvikle lærebøkene, sier statsråd Jon Lilletun. - Til dømes blir det over statsbudsjettet for 1999 foreslått å løyve 47 millioner kroner til utvikling av lærebøker.

I årets jury for "Lærebokas Mediepris" sitter Per Christian Øiestad, Berit Nafstad-Lyftingsmo, Torbjørn Omholt, Agnes Moxnes og Heide Austlid. Prisen er administrert for KUF av Nasjonalt læremiddelsenter.

Lagt inn 22 oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen