Historisk arkiv

Ny serie om aktuell utdanningsstatistikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

060-98
3. juni

Ny serie om aktuell utdanningsstatistikk

Statistisk sentralbyrå (SSB) har offentliggjort andre nummer i en ny publikasjonsserie om utdanning som er kalt ”Aktuell utdanningsstatistikk”. Serien er et samarbeid mellom SSB og Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF). Både SSB og KUF bidrar med data til publikasjonsserien. SSB har det redaksjonelle ansvaret for publikasjonene og står også faglig ansvarlig.

Publikasjonsserien er ledd i et formelt samarbeid mellom SSB og KUF der aktualitet og tilgjengelighet til utdanningsstatistikk er hovedmål.

”Aktuell utdanningsstatistikk” vil bli utgitt åtte-ti ganger pr. år og inneholder et bredt spekter av statistikk om elever, studenter og lærere i Norge og nøkkeltall for utdanningssektoren. KUF vil være hovedbidragsyter til fem av publikasjonene i serien; en nøkkeltallspublikasjon som dekker hele utdanningssektoren og fire sektorpublikasjoner for hhv. grunnskolen, videregående opplæring, voksenopplæring og universiteter og høgskoler.

Første nummer i serien ble utgitt 27. mars og presenterte foreløpige tall fra videregående opplæring. Det andre nummeret er en nøkkeltallspublikasjon der KUF har bidratt med det aller meste av tekst og data. 27. mai ble dette nummeret av ”Aktuell utdanningsstatistikk” i sin helhet gjort tilgjengelig på SSBs web-side på Internett: http://www.ssb.no.

Mer informasjon:

SSB: Terje Risberg, tlf. 62 88 52 68, e-post: terje.risberg@ssb.no,
eller Tor Jørgensen, tlf. 62 88 52 69, e-post:tor.jorgensen@ssb.no

Lagt inn 4. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen