Historisk arkiv

Olav Skjevesland utnevnt til biskop i Agder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 097-98
Dato 9. oktober

Olav Skjevesland utnevnt til biskop i Agder

Professor Olav Skjevesland ble i statsråd fredag utnevnt til ny biskop i Agder bispedømme. Han etterfølger Halvor Bergan som går av 1. januar 1999.

Skjevesland (56 år) tok teologisk embetseksamen i 1967 og praktisk-teologisk eksamen i 1969. Han har tidligere vært hjelpeprest i Nordstrand prestegjeld, Oslo (1968-72), lektor ved Det norske diakonhjem (1972-74), studiesekretær i Den norske kirkes presteforening (1973-75) og stipendiat ved Stiftelsen ”Kirkens Hus”(1974-75). I perioden 1975-76 var han sokneprest i Kampen prestegjeld i Oslo, og fra 1976-79 residerende kapellan i Nøtterøy prestegjeld, Tunsberg. Fra 1979 har Skjevesland vært tilknyttet Menighetsfakultetet, som fakultetslektor ved det praktisk-teologiske seminar, som rektor, og fra 1994 som professor i praktisk teologi.

Ved den rådgivende avstemningen på ny biskop fikk Olav Skjevesland flest førstestemmer fra biskopene, prostene, prestene, menighetsrådene, kateketene og diakonene. Også Kirkerådet hadde Skjevesland på førsteplass.

-Eg er med denne utnemninga sikker på at Agder får ein god biskop. Utnemninga er og i tråd med dei kyrkjelege avstemmingane, der Skjevesland var den kandidaten som klart fekk flest førstestemmer. Mange har ønskt Jan A. Erichsen i denne stillinga. Han er utan tvil dyktig, og eg er glad for at han no held fram som domprost i Kristiansand, seier kyrkje-, utdannings- og forskingsminister Jon Lilletun i ein kommentar.

Lagt inn 9. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen