Historisk arkiv

Pris og ny veiledning om inneklima: Øygarden Ungdomsskule er tildelt Skolebyggprisen 1998

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 121-98
Dato: 14.12.98

Pris og ny veiledning om inneklima:

Øygarden Ungdomsskule er tildelt Skolebyggprisen 1998

Kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun delte i dag ut den første Skolebyggprisen. Prisen på 250.000 kroner går til Øygarden Ungdomsskule i Øygarden kommune og til J.Tveit arkitektkontor MNAL. Den årlige prisen er opprettet av departementet for å markere hvor viktig gode skoleanlegg er for læring og trivsel i grunnskolen og videregående opplæring. Statsråd Lilletun la samtidig fram en ny veiledning om inneklima i skolen. Innen nyttår er kommunene pålagt å vurdere om skolene fyller kravene til inneklima.

Skolebyggprisen: Juryen, som har valgt ut Øygarden Ungdomsskule, mener at skolen er slik utformet at den kan nå målsettingene i læreplanene og gir bl.a. rom for prosjektarbeid. Det er lagt vekt på at skoleanlegget er tilrettelagt som lokalt kultursenter og er arkitekt-tegnet slik at den beriker og stimulerer skolemiljøet.

Øygarden Ungdomsskole ble tatt i bruk høsten 1997.

Hedrende omtale: Fire skoleanlegg fikk hedrende omtale under prisutdelingen: Eberg skole i Trondheim kommune, Engebråten skole i Oslo kommune, Stokmarknes skole i Hadsel kommune og Øvrebyen videregående skole/Hedmark fylkeskommune.

Jury: Kuf har tatt inititivet til prisen, i samarbeid med Kommunenes Sentralforbund, Norske Arkitekters landsforbund og Norsk Form som er sekretariat for juryen. Jury: leder er dir. Per Espeli fra KS, rektor Bente Laugerud, rektor Randi Øverland, sivilarkitekt Elin Strandenes, elevrådsleder Marie Thorstensen og sivilarkitekt Iver A. Kristiansen.

Inneklima-rapport: -Skuleanlegg er meir enn bygningar og uteanlegg. Også innemiljø er viktig for sunnhet og trivsel, sa statsråd Jon Lilletun i talen under prisutdelingen. Departementet la fram en ny veiledning med tittel ” Hvordan lage et sunt innemiljø i skolebygg ?” Veiledningen gis ut av KUF i samarbeid med Foreldreutvalget for grunnskolen.

Lagt inn 14. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen