Historisk arkiv

Proster og biskoper samles i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 33/98
Dato: 20. april 1998

Proster og biskoper samles i Trondheim

Onsdag 22. - fredag 24. april er samtlige proster og biskoper i Den norske kirke samlet til konferanse i Erkebispegården i Trondheim. Det er første gang i nyere tid at et slikt møte finner sted. Det er Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet og biskopene som står som arrangører av konferansen.

Konferansen vil sette søkelyset på prostens rolle som leder i kirken. På konferansen vil forsker Morten Huse fra Kirkeforskning (KIFO) presentere resultater fra en nylig gjennomført undersøkelse om prostetjenesten i kirken.

Dr. philos Henrik Syse vil holde et av konferansens hovedforedrag - om å være leder i Den norske kirke akkurat nå. Innledningsforedraget vil bli holdt av biskop Sigurd Osberg.

Kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun har invitert biskopene og prostene til middag i Herresalen i Erkebispegården under konferansen.

KIFO-undersøkelsen og konferansen inngår i departementets arbeid med å utvikle spørsmål om framtidig organisering og ledelse av prestetjenesten i Den norske kirke.

Plenumssamlingene under konferansen vil være åpne for pressen.


Informasjonssjef Kathrine Kjelland, tlf 22 24 74 09, priv. 67 58 32 39 mobil 91398178
Informasjonsrådgiver Jon Aarekol, tlf 22 24 74 17, priv 22 22 44 84

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen