Historisk arkiv

Studentsamskipnaden i Oslo får studentboligtomt i Gaustadbekkdalen til symbolsk pris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 039-98
27. april 1998

Studentsamskipnaden i Oslo får studentboligtomt i Gaustadbekkdalen til symbolsk pris

Regjeringen gikk mandag inn for å gi tilsagn til Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) i forbindelse med realiseringen av studentboliger i Gaustadbekkdalen. På grunn av høye tomtekostnader for prosjektet dersom den aktuelle tomten skulle selges på vanlig måte, har det planlagte prosjektet tidligere blitt utsatt.

Spørsmålet har vært om den aktuelle tomten i Gaustadbekkdalen som forvaltes av Statsbygg på vegne av staten vil kunne festes bort til symbolsk pris, eller om Statsbygg vil måtte kreve markedspris for tomten.

De siste årene har situasjonen på boligmarkedet i Oslo, med økte priser på markedet for utleieboliger, blitt særlig vanskelig for studenter som søker et midlertidig boligtilbud.

Ut fra en samlet vurdering går Regjeringen inn for å feste bort det aktuelle tomteareal for en symbolsk pris til SiO. Forslaget legges fram for Stortinget i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 1998.

SiO har utrarbeidet planer for utbygging av Gaustadbekkdalen som viser til bygging av 255 studentboliger i byggetrinn en, og 100 studentboliger i byggetrinn to på den aktuelle tomten. I tillegg inneholder planene bygging av ny barnehage for barn av studenter ved Universitetet i Oslo.

- Kirke-, utdannings- og forskingsminister Jon Lilletun og arbeids- og administrasjonsminsiter Eldbjørg Løwer er tilfreds med at Studentsamskpnaden i Oslo nå kan gå i gang med utbygging av studentboliger i Gaustadbekkdalen. Dette vil i stor grad kunne lette presset på studentboligmarkedet i Oslo, heter det i en felles kommentar fra de to statsrådene.

Lagt inn 30 april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen