Historisk arkiv

Båtkunnskap blir nytt nasjonalt valgfag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 002-99
Dato: 18. januar

Båtkunnskap blir nytt nasjonalt valgfag

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartement har i samarbeid med Handels- og Næringsdepartementet tatt initiativ til et nasjonalt valgfag i båtkunnskap for den videregående skolen. Læreplanen dekker blant annet kravene til båtførerprøven.

Bakgrunnen for å opprette et eget valgfag for båtkunnskap er bl.a. det økende antall ulykker med småbåter de siste årene. Ulykkene skyldes for en stor del manglende kunnskaper om sikkerhet til sjøs. Dessuten er det ofte ungdom som rammes. Målet er å bidra til å redusere de høye ulykkestallene til sjøs.

Valgfag båtkunnskap kan tilbys elever i den videregående skolen uansett studieretning og årstrinn. Et valgfag er på 75 årstimer med gjennomsnittlig 2 timer i uken. Det er opp til den enkelte skole å avgjøre om valgfaget skal tilbys.

Organisasjoner innen båtlivet har vært med på å utarbeide læreplanen. I tillegg er læreplanen sendt på en bred høringsrunde til blant annet fylkeskommunene ved utdanningsetatene, lærer- og elevorganisasjonene og partene i arbeidslivet.

Lagt inn 18. januar av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen