Historisk arkiv

Fastrente i Statens lånekasse tilbys fra 1. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 003-99
Dato 20. januar

Fastrente i Statens lånekasse tilbys fra 1. juli

Regjeringen har nå bestemt at låntakere i Statens lånekasse kan få tilbud om tilpasset fastrente fra 1. juli i år. Dette innebærer at låntakerne som velger denne modellen både får fordelene med fastrente i form av forutsigbarhet, og samtidig får beholde rettighetene i den sosiale delen av tilbakebetalingsregelverket.

I Revidert nasjonalbudsjett for 1998 uttalte departementet at en innføring ”av en ordning med fastrente på studielån ville innebære store endringer i Lånekassens Edb-systemer. Lånekassen er nå i gang med en omfattende arbeid i forbindelse med overgangen til år 2000, og større endringer i støttesystemet bør derfor utstå”. Det var ingen merknader til dette fra Stortingets side.

KUF har nå forsert denne planen. Det kan gjøres fordi det blir lagt opp til en tilpasset fastrenteordning som inkluderer de sosiale ordningene. Dette vil for eksempel innebære at en kunde med fastrenteordning som får barn, blir syk, arbeidsløs eller starter ny utdanning, kan få rente- og avdragsfrihet som andre kunder i Statens lånekasse for utdanning.

Det er foreløpig ikke mulig å si hva den faste renten vil bli. Det vil bli klargjort nærmere når ordningen blir satt i verk. Detaljer i fastrenteregelverket vil bli utredet nærmere (bindingstid mv).


Kontaktperson:

Ekspedisjonssjef Petter Skarheim, tlf. 22 24 76 60

Lagt inn 20. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen