Historisk arkiv

Kunsthøgskolen i Oslo til Seilduksfabrikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

051-99 Nr.:
Dato: 15. juni

Kunsthøgskolen i Oslo til Seilduksfabrikken

Den nye kunsthøgskolen i Oslo skal ligge på Seilduksfabrikken ved Akerselva. Kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun presenterte tirsdag valget av lokaliserng av ny kunsthøgskole i Oslo på Seilduksfabrikken på Grünreløkka

Det stod til slutt mellom to alternativ, Seilduksfabrikken og Elvebakken, og tilbudet på Seilduksfabrikken (tilbudt av Brødrene Jensen AS/Sameiet Jensen Eiendom) ble etter en totalvurdering vurdert som det beste av de to.

De nye lokalene til kunsthøgskolen er planlagt oppført i to trinn. Byggetrinn 1 skal inneholde avdeling Statens teaterhøgskole, avdeling Statens balletthøgskole og avdeling Statens operahøgskole, samt sentraladministrasjonen. Byggetrinn 2 skal inneholde avdeling Statens håndverks- og kunstindustrihøgskole og avdeling Statens kunstakademi.

Det første byggetrinnet vil ferdigstilles i løpet av sommeren 2003. KUF har etter forhandlinger med Linstow Eiendom fått forlenget husleiekontrakten for lokalene til Teaterhøgskolen på Aker Brygge til 1. august 2003. Teaterhøgskolen vil derfor kunne flytte inn i nye lokaler når kontrakten på de nåværende lokalene går ut.

Bakgrunn:

I Budsjett innst.S.nr.12 (1995-96) sluttet Stortinget seg til at høgre kunstutdanninger skulle organiseres i nye institusjoner og det skulle opprettes en kunsthøgskole i Oslo og en kunsthøgskole i Bergen. De fem tidligere kunstfaglige høgskolene i Oslo ble fra 1. august 1996 samorganisert og snarlig samlokalisering var lagt som et premiss for dette. Stortinget gikk dessuten inn for at samlokaliseringen av de kunstfaglige høgskolene i Oslo ble lagt til Oslo indre øst utfra et byutviklingsperspektiv.

Lagt inn 15. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen