Historisk arkiv

Lærere fra hele landet til konferansen D@mer og d@ta

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 084-99
Dato: 21. september

Lærere fra hele landet til konferansen D@mer og d@ta

Statsråd Jon Lilletun åpner konferansen D@mer og d@ta torsdag 23. september klokken 11.00 i Auditoriet Helga Engs hus på Universitetet i Oslo på Blindern. Konferansen arrangeres for tredje gang og holdes på Universitetet i Oslo 23. og 24. september.

Konferansen er et samarbeid mellom Kirke-, utdannings - og forskningsdepartementet (KUF), Forsknings- og kompetansenettverk for IT i utdanning (ITU) og Universitetet i Oslo (UiO).

Målet for konferansen er å gjøre lærere, de som utdanner lærere og studenter kjent med problematikken knyttet til jenter og informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), samt bidra til økt bevissthet omkring forskjeller i jenters og gutters bruk av IKT.

Undersøkelser viser at det fortsatt er færre jenter enn gutter som har interesse for IKT. Flere gutter enn jenter har PC hjemme, og de tror i større grad enn jenter at IKT blir svært viktig i fremtidige yrker. Skal jentene trekkes med, må vi få i gang tiltak som også ivaretar jenters verdier, interesser og erfaringer. KUFs "Plan for IT i norsk utdanning 1996-99" vektlegger tiltak for å fremme jenters bruk av IKT. Målet med planen er at alle skal gis like muligheter til å utvikle kunnskaper og ferdigheter på dette området.

KUF har nylig utgitt inspirasjonsheftet ”Ett klikk og du er hekta” om jenter og IKT.

For mer informasjon og program for konferansen, kontakt:

Likestillingssekretariatet i KUF, telefon 22 24 75 73 / 22 24 75 67
Under konferansen er sekretariatets telefon 971 17512.

Lagt inn 21. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen