Historisk arkiv

Landets første elevombud fikk Lærebokas mediepris for 1999

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 096/1999
Dato: 25. oktober 1999

Landets første elevombud fikk Lærebokas mediepris for 1999

Eirik Sivertsen, elevombud for Nordland fylkeskommune og landets første elevombud, ble tildelt Lærebokas mediepris for 1999 på Landskonferansen for videregående opplæring på Lillehammer mandag. Det var statsråd Jon Lilletun som delte ut prisen.

Årets prisvinner er et nytt innslag i det norske skolesamfunnet. Gjennom sitt initiativ har prisvinneren bidratt til å sette læreboka på dagsorden i nordnorsk presse. I begrunnelsen for pristildelingen blir det lagt vekt på at initiativet er klart i tråd med Reform 94. Læreboka er et viktig verktøy i skolens arbeid, men det er læreplanen som er skolens forpliktende grunnlag for innhold, arbeidsmåte og mål.

Prisen knyttes særlig til initiativ fra elevombudet som førte til at Nordland fylkesting vedtok som prøveordning at elever i videregående skole gis rett til selv å velge hvilket læreverk hun eller han skal bruke, så lenge dette er godkjent i henhold til den aktuelle læreplanen.

Juryen har vurdert dette vedtaket som spesielt interessant siden det setter fokus på arbeidsmåten i skolen og på elevenes ansvar, og det initierer en debatt som kan få betydning for læremiddelbruk og læremiddelutvikling i fremtiden.

Se ellers pressemelding om oppheving av godkjenningsordningen for lærebøker.

Lagt inn 25. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen