Historisk arkiv

Nesheim skole landet første ”grønt flagg”-skole

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 046-99
Dato 7. juni

Nesheim skole landet første ”grønt flagg”-skole

Nesheim barneskole i Arendal fikk i formiddag som landets første skole tildelt grønt flagg, en internasjonal miljøsertifisering for grunnskoler og videregående skoler. Kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun var til stede ved seremonien.

Skolen har oppnådd å bli sertifisert for sitt innemiljøprosjekt og får rett til å heise et grønt flagg som et synlig bevis på sitt miljøengasjement. Grønt flagg er en del av miljøarbeidet i skolen under ”Nettverk for miljø”. Ordningen skal hjelpe skoler med praktisk miljøopplæring og miljøarbeid.

Ved Nesheim skole arbeider elever og lærere med å få til et godt innemiljø på skolen. De ser hva de kan gjøre for å spare energi. Dette dokumenterer de, og skolen har også fått til en avtale med kommunen om at det de sparer på energiregningen, skal kunne brukes til investeringer på skolen. Derfor har skolen allerede fått mulighet til å kjøpe utstyr for å skjerme seg mot for mye sol i klasserommet.

Nesheim skole har vært inspisert av Nedenes ungdomsskole, som har en egen MEIS-patrulje; Miljø, Energi og Inneklima i Skolen. Her er det elever i 8. klasse som drar rundt på andre skoler for å måle inneklimaet. De måler utslipp av CO2, temperatur og luftfuktighet. Mye av dette kan bedres ved gode lufterutiner og rydding i klasserommet for å få ned blant annet støvinnholdet.

Foundation for Enviromental Education in Europe, FEEE, står bak det grønne flagget. I Norge er de representert ved Jan Bratås, tlf. 38 12 13 14.

Internettadresse: http://www.eco-schools.org

Lagt inn 7. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen