Historisk arkiv

Norsk-amerikansk forskningskonferanse om Svalbard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 064/1999
Dato: 16. august 1999

Norsk-amerikansk forskningskonferanse om Svalbard

Om lag 50 amerikanske og norske forskere og forskningspolitikere er samlet til konferanse på Svalbard for å drøfte hvordan de to landenes samarbeid om polarforskning kan styrkes. Særlig drøftes samarbeidet innen områdene klima, hav og biologi i polare strøk. Deltakerne skal også besøke forskningsstasjoner i Longyearbyen og Ny-Ålesund. Konferansen er en oppfølging av statsråd Jon Lilletuns besøk i USA i 1998. Norges forskningsråd har ansvaret for organiseringen av konferansen, på vegne av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.

- Eg er særs nøgd med at denne konferansen er kome i stand, seier statsråd Jon Lilletun. -Det er viktig å få presentert dei gode vilkåra for forsking som Svalbard byr på, for amerikanarane. Eg vonar at dette møtet vil styrkje samarbeidet mellom norsk og amerikansk polarforsking. Svalbard er ei viktig forskingsplattform som vi på norsk side må utnytte best mogeleg. Dette legg også forskingsmeldinga som Regjeringa nett har presentert, stor vekt på.”

Lederen for vitenskapskomiteen i Den amerikanske kongressen, F. James Sensenbrenner, besøker også Svalbard denne uken. Sensenbrenner deltar ved åpningen av forskningskonferansen. Han skal også ha bilaterale samtaler med statsråd Lilletun.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Tore Olsen tlf. 90 51 85 37

Lagt inn 17. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen