Historisk arkiv

Nye roller i utdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 018
Dato: 17. mars 1999

Nye roller i utdanning

Pressen inviteres til to arrangementer førstkommende fredag 19.3.1999

1.Entreprenørskap på timeplanen

Regjeringen, ved fire statsråder, lanserer Nasjonal satsing på entreprenørskap.
Representanter for LO og NHO deltar. Det handler bl.a. om flere hundre elevbedrifter og partnerskap med næringsliv og lokalsamfunn. Hvordan kan entreprenørskap få betydning når petroleumsinntektene minker? Hvordan kan entreprenørskap få betydning for den enkelte og for samfunnet? Den nasjonale satsingen lanseres under en konferanse på en av partnerskapsbedriftene i Oslo.

Sted: Ritz Hotell, Fredrik Stangsgate 3, 0272 Oslo.
Tid: fredag 19.3 klokken 9.30 (næringsministeren, landbruksministeren,kommunalministeren og undervisningsministeren presenterer satsingen og er til stede ved begynnelsen av konferansen)

2. Stortingsmelding

Statsråd Jon Lilletun legger fram stortingsmeldingen med tittel ”Mot rikare mål”. Stortingsmeldingen, som etter planen passerer statsråd fredag, har undertittel: Om einskapsskolen, det likeverdige opplæringstilbodet og ein nasjonal strategi for vurdering og kvalitetsutvikling i grunnskolen og den vidaregåande opplæringa.
Hva er regjeringens syn på likeverdigheten – og hva kan bidra til kvalitetsutvikling slik at møtet mellom lærer og elev blir best mulig?

Pressekonferanse:
Sted: Regjeringskvartalet, høyblokka 1.etg. rom 101
Tid: fredag 19.3. klokken 12.30

Velkommen.

Lagt inn 17. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen