Historisk arkiv

Økt satsing på IKT i skolene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 074-99
Dato: 7. september

Økt satsing på IKT i skolene

  • Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet gir i år 2000 alle ungdomsskoler 10 000 kroner hver til dekning av kostnader til bruk av Internett. Dette gjøres for at skolene skal få bedre mulighet til å bruke Internett i undervisningen. Samtidig har Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet tatt initiativ overfor Telenor for å sikre skolene bedre styring med teleutgiftene.
  • Fast tak på tellerskritt i skoletiden
    Telenor tilbyr, etter samtaler med KUF, skolene en ordning med et fast tak på månedlige tellerskrittutgifter til Internett-bruk i skoletiden mellom klokken 8 og 17. Det månedlige taket er 1500 kroner. Det betyr at ingen skoler som inngår avtale med Telenor, skal betale mer enn 1500 kroner i måneden for forbruk i skoletiden mellom klokken 8 og 17. Forbruk over 1500 kroner er ”gratis” før klokken 17.00. Skoler som har mindre forbruk, betaler bare for det de har brukt. Telenors tilbud om fast månedlig tak på 1500 kroner i tellerskrittutgifter, er et tilbud til skolene. Skolene står selvsagt fritt til å velge andre leverandører og løsninger enn Telenor.
  • Fordeling av Regjeringens skolepakke
    Gjennom støtte til tellerskrittutgifter får ungdomsskolene til sammen 12 millioner. Pengene er en del av Regjeringens skolepakke på 900 millioner kroner over fire år, hvorav 600 er til arbeid med informasjons- og kommunikasjonsteknologi, IKT. Statens innsats til utvikling og bruk av IKT i skolen blir dermed firedoblet, fra ca 50 mill per år til ca 200 mill per år. Norge kommer dermed opp på nivå med de satsinger vi har sett i Sverige, Danmark og England de siste årene.

Foreløpig er disse fordelingene foretatt for år 2000:

Kompetanseutvikling for lærere
- 30 millioner kroner til lærerinstitusjonene slik at alle nye lærere skal få skikkelig erfaring med IKT gjennom studiearbeid og praksis i skole.
- 45 millioner kroner til etterutdanningstilbud av lærere innen IKT.

Forsknings- og utviklingsarbeid
- 35 millioner kroner til forskning, forsøk og utvikling.

Elektroniske læremidler
- 20 millioner til utvikling av nettbaserte læremidler, nye elektroniske læringsmiljøer og elektronisk støtte og veiledningstjeneste.

KUF legger på dette grunnlag frem en ny IKT-handlingsplan i løpet av 1999. I tillegg trappes det opp en ordning der bedrifter og offentlige institusjoner leverer brukte PC-er til skolene.

Lagt inn 7. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen