Historisk arkiv

Statsråd Jon Lilletun inviterer skolelever til historiekonkurranse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 055-99
Dato: 28. juni

Statsråd Jon Lilletun inviterer skolelever til historiekonkurranse

Elever i ungdomsskolen og den videregående skole inviteres til å delta i prosjektkonkurransen Historie 2000. Konkurransen lanseres av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet i samarbeid med Verdenskonferansen for historikere og Den norske historiske forening.

· En av våre største utfordringer ved tusenårsskiftet er å løse konflikter mellom mennesker fra ulike folkegrupper gjennom dialog – basert på gjensidig respekt og forståelse. For å få til dette er innsikt i ulike historiske erfaringer viktig, sier statsråd Jon Lilletun. – Elevene må samtidig være på vakt mot misbruk av historien. I arbeidet med historieprosjektet håper jeg at elevene vil ha med seg en kritisk tolking av informasjon sammen med sin egen nysgjerrighet, åpenhet, toleranse, empati og sitt samfunnsansvar.

Resultatet av prosjektet skal være en forskningsrapport som kan suppleres med lyd, bilder, illustrasjoner, plansjer, gjenstander og dramatiseringer. Prosjektet kan gjennomføres av en eller flere elever, eller som et klasseprosjekt.

Statsråd Jon Lilletun åpnet i dag historiesymposiet ”Misbruk av historien” som arrangeres av Europarådet i samarbeid med Kirke,- utdannings- og forskningsdepartementet og Universitetet i Oslo. Under konferansen møtes 60 ledende historikere fra hele verden på Universitetet i Oslo. Dette skjer i forkant av verdenskonferansen for 4000 historikere som arrangeres fra 6. til 13. august 2000 på Universitetet i Oslo. Vinneren av konkurransen vil bli kåret under denne konferansen.


Kontaktperson:
Verdenskongressen for historikere ved Thomas Evensen, tlf 22 85 69 07

Lagt inn 28. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen