Historisk arkiv

Statsråd Lilletun besøker Israel, det palestinske området og Sør-Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 110-99
Dato: 26. november

Statsråd Lilletun besøker Israel, det palestinske området og Sør-Afrika

Israel og det palestinske området:

Møter utdanningsmyndig og tar bl.a. første spadetak for norsk-finansiert utdanningssenter:

Statsråd Jon Lilletun reiser til Israel og det palestinske området fredag 26.november og skal i løpet av tre dager bl.a. ha møter med utdanningsmyndigheter, samtale med den israelske ministeren Michael Melchior, møte kirkeledere og er invitert til offisielt å igangsette byggingen av Dar el-Kalima Akademi. Dette skal bli et luthersk utdanningsgsenter og støttes gjennom en landsomfattende ofring i alle norske kirker 1. søndag i advent.

Sør-Afrika:

Samtaler med Sør-Afrikas forskningsminister og med utdanningsministeren om utdanningsog forskningssamarbeid sektoren og om samarbeidsprosjekter innen utdanning, besøk ved utdanningsintitusjoner som har samarbeid med norske institusjoner, deltakelse på ADEA-konferanse med utdanningsministere fra de afrikanske landene.

Lilletun besøker Sør-Afrika uke 48 og er tilbake i Oslo tirsdag 7.12. Med på reisen er blant andre Kari Blom, rektor ved Høyskolen i Bergen/leder for Høyskolerådet, Ole Danbolt Mjøs i forbindelse med hans arbeid som leder for NUFU( Det norske universitetsråds utvalg for utviklingsrelatert forskning og utdanning) og Nina Gornitzka, spesialrådgiver fra Norges Forskningsråd

Lagt inn 26. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen