Historisk arkiv

Styrking av verdi- og samlivsopplæringen i videregående opplæring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 052-99
Dato 18. juni

Styrking av verdi- og samlivsopplæringen i videregående opplæring

Hvordan øke kvaliteten på opplæringen i samlivsspørsmål og verdiformidling i videregående opplæring? Dette er målet for et nytt prosjekt som starter høsten 1999. Kirke-, utdannings- og forskingsdepartementet ønsker å få prøvd ut ulike undervisningsopplegg.

· Ungdom og samliv må tas på alvor i en opplæring som skal ivareta hele mennesket, sier statsråd Jon Lilletun.

Med i prosjektet er skoler fra Aust-Agder, Vest-Agder, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. Samlivssenteret, Modum Bad skal fungere som faglig veiledere i prosjektet. I tillegg vil et høgskolemiljø bli knyttet til prosjektet. Statens utdanningskontor i Aust-Agder har ansvar for sentral prosjektledelse.

Hensikten med prosjektet er å gi elevene informasjon og kunnskaper om hva det innebærer å være en del av et sosialt fellesskap. En målsetning er å legge til rette for at de unge kan utvikle verdier og holdninger som gjør dem rustet til å fungere i familie- og samliv og i andre mellommenneskelige relasjoner.

Elever fra ulike klassetrinn og studieretninger i videregående opplæring skal delta i prosjektet. Elevene skal trekkes aktivt inn i planlegging og gjennomføringen, både sentralt og lokalt. Arbeidet skal gå over to skoleår, fra høsten 99 og til sommeren 2001.

Prosjektet skal også gi kunnskap om behov for og erfaring med etterutdanningstiltak for lærere innen dette feltet.

Lagt inn 18. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen