Historisk arkiv

Jostein Osnes direktør for utviklingssenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

09.03.00 KUF har ansatt Jostein Osnes som leder for Nasjonalt senter for læring og utvikling. Han skal i en periode arbeide i departementet som prosjektleder for forberedelsen av det nye senteret.

Pressemelding

Nr.: 022
Dato: 09.03.00

Jostein Osnes ny direktør ved Nasjonalt senter for læring og utvikling

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har ansatt Jostein Osnes som leder for Nasjonalt senter for læring og utvikling. Han skal i en periode arbeide i departementet som prosjektleder for forberedelsen av det nye senteret. Stortinget skal våren 2000 ta endelig stilling til etableringen av læringssenteret under behandlingen av St.prop. nr. 38 for 1999-2000.

Med forbehold om Stortingets tilslutning til proposisjonen, er det forutsatt at Osnes går inn i stillingen som direktør og administrativ leder for læringssenteret.

Jostein Osnes, 57 år, er utdannet lærer og har pedagogisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo. Han har vært forskningsassistent, instituttsekretær, universitetslektor og leder av Avdeling for praktisk-pedagogisk studium ved Universitetet i Tromsø. Han var i flere år rektor ved Stord lærarhøgskole og presidiesekretær ved Nordisk råds sekretariat i Stockholm. Han har i noen år vært direktør ved Harmonien i Bergen. Han har siden 1998 vært utdanningsdirektør ved Statens utdanningskontor i Telemark.

Det tas sikte på at Nasjonalt senter for læring og utvikling starter opp sin virksomhet fra 1. august 2000. Læringssenteret skal bidra til et mer helhetlig perspektiv på læring, forsøks- og utviklingsarbeid, forskning og vurdering. Senteret skal i hovedsak ha utviklingsoppgaver knyttet til grunnskolen og videregående opplæring. Senteret skal også skjøtte sentrale utviklings- og informasjonsoppgaver overfor departementet, kommunene, fylkeskommunene, skolene og lærebedriftene.

Samtidig legges Nasjonalt læremiddelsenter (NLS) ned som egen institusjon og inngår i det nye læringssenteret. Eksamenssekretariatet, som i dag er en del av Statens utdanningskontor i Oslo og Akershus, overføres til Nasjonalt senter for læring og utvikling. Det vil også bli overført oppgaver og ansatte fra KUF.