Historisk arkiv

Nytt læringssenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 018-00
Dato: 25. februar

Nytt læringssenter

Det blir opprettet et Nasjonalt senter for læring og utvikling (Læringssenteret) fra og med 1. august 2000. I en stortingsproposisjon som fredag passerte statsråd går Regjeringen inn for å styrke og koordinere arbeidet med utvikling og vurdering av skoleverket gjennom å samle ansvaret for denne type oppgaver og kompetanse i ett organ.

Nasjonalt senter for læring og utvikling skal bidra til et mer helhetlig perspektiv på læring, forsøks- og utviklingsarbeid, forskning og vurdering. Senteret skal i hovedsak ha evaluerings- og utviklingsfunksjoner knyttet til grunnskolen og videregående opplæring, og skjøtte sentrale utviklings- og informasjonsoppgaver overfor departementet, kommunene, fylkeskommunene, skolene og lærebedriftene. Regjeringen ønsker med opprettelsen å bidra til en forenklet og brukervennlig organisering av dette arbeidet på skole- og opplæringsområdet.

Fra og med 1. august 2000 legges Nasjonalt læremiddelsenter (NLS) ned som egen institusjon og vil inngå i det nye læringssenteret. Dessuten vil virksomheten ved Eksamenssekretariatet overføres til Nasjonalt senter for læring og utvikling. Spisskompetansen som er utviklet i disse to organene vil bli videreført ved at oppgaver og ansatte overføres til Læringssenteret fra samme dato. Det vil også bli overført oppgaver og ansatte fra Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.