Historisk arkiv

PP-tjenesten er blitt styrket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 001-00
Dato: 11. januar

PP-tjenesten er blitt styrket

Innen den pedagogisk-psykologiske tjenesten (PP-tjenesten) har 210 personer nå tatt imot de nye stillingene som var lyst ledige som en del av omorganiseringen innen den spesialpedagogiske tiltakskjeden. Dette utgjør om lag 86 prosent av de til sammen 245 nye stillingene*. Omorganiseringen ble vedtatt av Stortinget i 1998 og innebærer en styrking av PP-tjenesten lokalt, finansiert gjennom øremerkede midler til nye fagstillinger i kommunene og fylkeskommunene.

Statens utdanningskontorer, som har tilsyn med tjenesten, opplyser at det er gode utsikter til å få gode folk også i de resterende 35 stillingene.

Tallet på fagårsverk i PP-tjenesten i Sør-Norge blir som følge av omorganiseringen styrket med ca 20 %. Ved første gangs utlysning var det en betydelig intern rekruttering fra fagfolk som alt var ansatt i PP-tjenesten. De stillingene som av denne grunn ble ledige er imidlertid i de aller fleste tilfeller besatt med nytt fagpersonell.

Etter Stortingets behandling av statsbudsjettet for år 2000 er det åpnet for tilsvarende styrking av kommunal/fylkeskommunal PP-tjeneste i de tre fylkene i Nord-Norge. 36 fagårsverk vil bli utlyst av de aktuelle vertskommunene omkring mars måned, med tiltredelse fra 1. august 2000.

Sammen med denne styrkingen av PP-tjenesten vil det tidlig på nyåret bli iverksatt et treårig praksisrettet kompetanseutviklingsprogram for PP-tjenesten og skoleledere i grunnskolen og videregående opplæring over hele landet (SAMTAK). Programmet vil gi økt lokal kompetanse til å ta tak i utfordringene innenfor feltene sammensatte lærevansker, lese- og skrivevansker, sosiale/emosjonelle vansker og systemrettet arbeid.

Statssekretær Svein Helgesen i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet mener at situasjonen gir grunnlag for optimisme med hensyn til innsatsen på det spesialpedagogiske feltet. - Dette innebærer en samlet og gledelig kompetanseheving, samtidig som kompetansen bringes nærmere brukerne, sier Helgesen.

*Tall pr. 1. desember 1999

Lagt inn 11. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen