Historisk arkiv

To nye grunnkurs i videregående opplæring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

25.02.00. To nye grunnkurs i videregående opplæring kan etableres fra høsten 2000. Det er grunnkursene Media og kommunikasjon og Salg og service. Det er opp til hver fylkeskommune å bestemme om det skal gis tilbud innen disse nye grunnkursene.

Pressemelding

Nr.: 016
Dato: 25. februar

To nye grunnkurs i videregående opplæring

To nye grunnkurs i videregående opplæring kan etableres fra høsten 2000. Det er grunnkursene Media og kommunikasjon og Salg og service. Det er opp til hver fylkeskommune å bestemme om det skal gis tilbud innen disse nye grunnkursene.

Elever som ønsker en utdanning med informasjons- og kommunikasjonsteknologi som verktøy, eller som vil arbeide mer markedsrettet med serviceyting, får nå to nye studieretninger å velge i. Strukturen for studieretningene er på det nærmeste fastsatt.

– De to nye studieretningene representerer fornying og nyskaping i tråd med endringer i arbeidslivet, sier statsråd Jon Lilletun. – Tilbudene er blitt til gjennom nært samarbeid med arbeidslivets parter.

Media og kommunikasjon

I grunnkurs Media og kommunikasjon fører fagene kommunikasjon, mediedesign og medieproduksjon elevene inn i en verden av kunnskapsformidling, underholdning og markedsføring gjennom utforming av budskap og produksjon av tekst, bilde- og lydprodukter.

Grunnkurset fører videre i to retninger der det ene går i retning av et bredt medie- og kommunikasjonstilbud og det andre i retning av grafisk produksjon.

I tillegg til lærefagene førtrykk, fotograffaget, grafisk trykking, serigrafifaget og bokbinderfaget, legges også videregående kurs II reklame, illustrasjon og design til denne studieretningen.

Det etableres også et eget videregående kurs II media og kommunikasjon med studiekompetanse.

Salg og service

Grunnkurs Salg og service vil gi elevene en bred, felles plattform for ulike salg- og serviceyrker. Her legges det vekt på praktisk opplæring i grunnleggende arbeidsoppgaver innen administrasjon, økonomi, kommunikasjon og kundebehandling. Her kan de unge entreprenører få en forsmak på hva som skal til for å starte egen bedrift.

Fra videregående kurs I kan en søke lærekontrakt i fagene reiseservice, resepsjon, butikk, kontor, vekter og IKT-driftsfag. Elever som ønsker generell studiekompetanse, kan velge VKII allmennfaglig påbygging.