Historisk arkiv

Enighet om ekstraordinære støttetiltak i reindriften

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.31/97
Dato: 12.11.97

Enighet om ekstraordinære støttetiltak i reindriften

Norske reindriftssamers landsforbund (NRL) og Landbruksdepartementet er blitt enige om ekstraordinær støtte til kriserammede driftsenheter i Finnmark og Troms etter de vanskelige beiteforholdene vinteren og våren 1997.

Partene er blitt enige om å sette av i alt 11, 5 millioner kroner over reindriftsavtalen til tiltak for disse driftsenhetene, og til driftsenheter fra andre reindriftsområder som har hatt store tap over flere år bl.a på grunn av rovdyr.

De som hadde store tap p.g.a. de vanskelige beiteforholdene sist vinter og vår får nå ekstraordinær støtte ut fra hvor store tap de har hatt. Støtten utgjør maksimalt 60 prosent av beregnet tap og maksimalt 120.000 kroner for hver driftsenhet. Det gjennomføres samlinger og tellinger før reinen flytter inn på vinterbeitene for å klarlegge størrelsen på tapene.

For driftsenheter som har hatt store tap over flere år er det allerede igangsatt tiltak i Nord-Trøndelag. Tiltak i de øvrige områdene vil bli vurdert i forbindelse med de ordinære reindriftsforhandlingene som starter 5.desember.

Kontaktpersoner i Landbruksdepartementet
Landbruksdirektør Almar Sagelvmo tlf.22 24 92 00 (a)
Underdirektør Dag Lenvik 22 24 92 34 (a)

Lagt inn 12 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen