Historisk arkiv

Landbruksministeren vil evaluere Statskog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr. 13/98
Dato: 23. juni 1998

Landbruksministeren vil evaluere Statskog

- Statskog SF har nå eksistert i fem år, det er derfor naturlig å gjennomføre en evaluering av selskapet, slik det ble bestemt da selskapet ble opprettet, uttaler landbruksminister Kåre Gjønnes etter foretaksmøtet i statsforetaket i dag.

– En slik evaluering vil også gi svar på om den kritikken som har blitt reist mot statsforetaket fra ulikt hold er berettiget eller ikke, sier landbruksministeren.

Landbruksminister Kåre Gjønnes ønsker å gjennomføre en ekstern evaluering av Statskog SF. – Vi har ikke konkludert i forhold til mandatet for evalueringen eller i forhold til hvem som skal stå for denne, men det skal være en ekstern, uavhengig evaluering av hvordan Statskog løser sine oppgaver som skal gjennomføres, slår Gjønnes fast.

Han vil ikke ta stilling til om den kritikken som har blitt reist mot Statskog SF er berettiget eller ikke, men landbruksministeren har notert seg utspillene som har kommet.

- Det kan se ut som om noe av kritikken skyldes de oppgaver Statskog SF er pålagt og ikke måten oppgavene er løst på. Gjennom en evalueringsprosses vil vi eventuelt få avdekket dette. Evalueringen vil også gi oss et godt grunnlag å jobbe videre på sammen med styret , ledelsen og de ansatte i Statskog SF i forhold til de utfordringer statsforetaket står ovenfor, sier landbruksminister Kåre Gjønnes.

Lagt inn 29. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen