Historisk arkiv

Miljøvernministeren og landbruksministeren til Hedmark for å diskutere rovdyrsituasjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

10.07.98

Miljøvernministeren og landbruksministeren til Hedmark for å diskutere rovdyrsituasjonen

Miljøvernminister Guro Fjellanger og landbruksminister Kåre Gjønnes planlegger et møte i Hedmark etter sommerferien for å diskutere rovdyrsituasjonen. De vil også diskutere virkningen av de tiltakene som er gjennomført etter Stortingsmeldingen om rovviltforvaltning fra 1996.

Stortingsmeldingen fra 1996 om rovviltforvaltningen har en tosidig målsetting som både er å sikre levedyktige bestander av bjørn ulv, jerv og gaupe i Norge – og samtidig sikre et aktivt jordbruk med muligheter til å utnytte beiteressursene i utmark til sau og rein.

- Vi ønsker innspill til tiltak som gjør det mulig å gjennomføre rovviltforvaltningens tosidige målsetting. Vi tar derfor initiativet til dette møtet for å markere regjeringens engasjement i forhold til de problemene primærnæringen opplever, samtidig som vi har et ansvar for å følge opp miljøverninteressene og Stortingets vedtak om å sikre en levedyktig rovdyrbestand, sier de to statsrådene.

Fjellanger og Gjønnes vil komme tilbake til når og hvor møtet skal finne sted. Arrangementet vil skje i samarbeid med Fylkesmannen i Hedmark.

Statsråd Guro Fjellanger, Miljøverndepartementet. Tlf. 76 15 12 63

Statsråd Kåre Gjønnes, Landbruksdepartementet. Tlf. 72 48 91 80

Lagt inn 10 juli 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen