Historisk arkiv

Samordning og eventuell utflytting av forvaltningsenheter under Landbruksdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr. 10/98
Dato: 23. april 1998

Samordning og eventuell utflytting av forvaltningsenheter under Landbruksdepartementet

Regjeringen har vedtatt at Landbruksdepartementet skal utrede en samordning av den sentrale forvaltning av de landbrukspolitiske tiltakene.

Denne forvaltningen er i dag delt mellom Statens landbruksbank, Statens Kornforretning, Omsetningsrådet, Fraktkontoret for slakt og Markedskontoret for poteter.

I forbindelse med samordningen vil det også bli vurdert å flytte virksomheten eller deler av den ut fra Oslo. De berørte institusjonene har til sammen om lag 265 ansatte. Av disse er om lag 50 lokalisert utenfor Oslo.

Det tas sikte på å gjennomføre utredningen slik at framtidig organisering kan legges fram for Stortinget sent på høsten 1998.

Landbruksminister Kåre Gjønnes understreker at det er helt nødvendig å finne en bedre bruk av de samlede ressurser i den sentrale landbruksforvaltning. Han understreker også at spørsmålet om utflytting er viktig å vurdere i forbindelse med en slik utredning.


Kontaktpersoner: Statsråd Kåre Gjønnes, Landbruksdepartementet. Telefon 22 24 91 01. Mobil: 91 75 26 09.
Landbruksdirektør Almar Sagelvmo, Landbrukspolitisk avdeling i Landbruksdepartementet. Telefon 22 24 92 00. Privat telefon 64 87 32 44.

Lagt inn 24. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen