Historisk arkiv

Evaluering av Statskog SF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 42
Dato: 16.07.1999

Evaluering av Statskog SF

Det tidligere Direktoratet for statens skoger ble fra 1. januar 1993 omorganisert til et statsforetak, Statskog SF. På oppdrag fra Landbruksdepartementet har Østlandsforsking evaluert virksomheten etter omorganiseringen.
– Evalueringsrapporten viser at Statskog siden omorganiseringen har vært gjennom omfattende omstillingsprosesser, og at disse har gjort organisasjonen bedre i stand til å utføre sine oppgaver, sier landbruksminister Kåre Gjønnes.

Rapporten er et nyttig bidrag for å synliggjøre Statskog rolle, og belyser en rekke forhold departementet vil se nærmere på. Landbruksministeren har spesielt merket seg de forhold som er reist med hensyn til klageordningen, og vil se ekstra nøye på denne.

– Statskog kan så langt vise til få konkrete resultater på vellykket næringsutvikling. Vi vet at det er tungt å få ny virksomhet opp og gå. Dette er et felt der det kan være vanskelig å lykkes. Som et høgkostland er det imidlertid avgjørende at vi på sikt klarer å øke foredlingsgraden og dermed verdiskapingen, understreker Gjønnes. I verdiskapingsprogrammet for økt bruk og foredling av trevirke, som nylig er satt i gang, vil Statskog være en viktig medspiller.

– Rapporten viser at Statskog fortsatt står overfor store utfordringer, ikke minst i rollen som dominerende grunneier i store deler av landet. De registreringer og analyser som her er gjort, vil være et viktig bidrag i Regjeringens videre arbeid med disse områdene, sier landbruksministeren. Gjønnes vil be styret i Statskog om en vurdering av rapporten, som skal danne grunnlag for regjeringens rapportering til stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for år 2000.

linkdoc020005-070136#docVedlagt følger hovedpunkter fra sammendraget.
Rapporten i sin helhet kan fåes ved henvendelse til Østlandsforskning, tlf. 61 26 57 00


Kontaktperson:
Landbruksminister Kåre Gjønnes, tlf. 22 24 91 00, mob. 91 75 26 09
Statssekretær Jan Erik Sundby, tlf. 22 24 91 02, mob. 91 75 26 10
Underdirektør Henrik Valeur, tlf. 22 24 93 80

Lagt inn 19. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen