Historisk arkiv

Landbruksministeren innkaller til krisemøte om reindriften

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 5
Dato: 18.01.1999

Landbruksministeren innkaller til krisemøte om reindriften

· Både de miljømessige, dyrevernmessige og driftsmessige forhold når de gjelder reindriftsnæringen tilsier at partene møtes så snart som mulig for drøfte hva som kan gjøres. Vi kan ikke lenger sitte rolig uten at de nødvendige virkemidler blir tatt i bruk for å redusere reintallet i Finnmark, uttaler landbruksminister Kåre Gjønnes.

Gjønnes vil ta initiativet til at representanter for styringsorganene i reindrifta, Finnmark fylkeskommune, Fylkesmannen i Finnmark, Sametinget, Norske reindriftssamers landsforbund (NRL), Kommunal- og regionaldepartementet, Miljøverndepartementet, Landbruksdepartementet og aktuelle lokale myndigheter møtes så snart som mulig for å diskutere løsningsmodeller for de utfordringene en står ovenfor.

- Uten at alle parter bidrar til og samles om de nødvendige virkemidler tror jeg det blir mye vanskeligere å komme i mål. Møtet vi ønsker avholdt må bli noe mer enn et nytt møte om problemene, det må bli starten på en helt nødvendig prosess som resulterer i nye og mer effektive virkemidler. Landbruksdepartementet vil komme med forslag til slike tiltak til møtet, kommenterer Gjønnes.

Kontaktperson: Statsråd Kåre Gjønnes

Lagt inn 18. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen