Historisk arkiv

Landbruksministeren vil styrke næringsmiddelindustrien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr. 26/1999
Dato: 7. mai 1999

Landbruksministeren vil styrke næringsmiddelindustrien

- Norsk matproduksjon må styrkes både i primærleddet og i næringsmiddelindustrien for å møte forbrukernes krav til produktutvalg, kvalitet og trygghet, og for å kunne møte økende internasjonal konkurranse. Vi ønsker å bidra til dette gjennom økte bevilgninger til kvalitets- og utviklingstiltak, samt ved å opprette et eget produktutviklingssenter, uttaler landbruksminister Kåre Gjønnes.

15 millioner kroner foreslås bevilget spesielt til oppstarting og drift av et eget produktutviklingssenter samt til kvalitets- og utviklingstiltak innen næringsmiddelindustrien.

  • Forbrukerne vil være den viktigste premissleverandøren for norsk landbruk i fremtiden, og norsk næringsmiddelindustri baserer i svært stor grad sin produksjon på norske råvarer. Kvalitet, trygghet og produktutvikling blir da selvfølgelig nøkkelen til suksess på matområdet, derfor ønsker vi å styrke innsatsen her, sier Gjønnes, som også understreker det gjensidige avhengighetsforholdet mellom norsk landbruk og næringsmiddelindustri.
  • Derfor vil vi gå aktivt inn med midler til elles nytte for begge disse partene.

Næringsmiddelindustrien er den nest største fastlandsbaserte industrien i Norge, men over 40.000 ansatte, og er en industri spredt over hele landet.

Det er i statens tilbud i årets jordbruksforhandlinger at forslaget om 15 millioner kroner ekstra blir lansert. Totale bevilgninger over jordbruksavtalen blir da på 70 millioner kroner på dette området.


Kontaktperson:
Landbruksminister Kåre Gjønnes, mob.tlf. 91 75 26 09
Politisk rådgiver Gunnar Dalen, mob.tlf. 90 57 56 63
Politisk rådgiver Elin K. Kleven, mob.tlf. 95 74 63 32

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen