Historisk arkiv

Ministermøter om landbruk i Japan og Sør-Korea

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 57
Dato: 01.10.99

Ministermøter om landbruk i Japan og Sør-Korea

Landbruksminister Kåre Gjønnes møter landbruks- og fiskeriminister Nakagawa i Japan 4.-5. oktober og landbruksminister Kim i Sør-Korea 6.-7. oktober 1999.

Japan og Sør-Korea har tilsvarende utfordringer på jordbruk som det Norge har. Utfordringer i forhold til bruksstruktur, bosetting og sysselsetting i distriktene, matvareberedskap og ivaretakelse av kulturlandskap og miljø er sammenfallende i de tre landene. Japan, Sør-Korea og Norge har således mye å lære av hverandre både i forhold til nasjonal politikkutforming og når det gjelder internasjonale utfordringer.

Landbruksminister Kåre Gjønnes møter landbruks- og fiskeriminister Nakagawa i Japan og landbruksminister Kim i Sør-Korea hhv. 4.-5. og 6.-7. oktober 1999. Under samtalene legges det opp til en informasjonsutveksling rundt følgende hovedtemaer:

1)Generelle utviklingstrekk i japansk og sør-koreansk landbruk og landbrukspolitikk 2)Generelle utviklingstrekk i norsk landbruk og landbrukspolitikk 3)Internasjonale utfordringer, herunder WTO

Delegasjon

Landbruksminister Kåre Gjønnes og Inger Lill Gjønnes Elin Kleven, politisk rådgiver, Landbruksdepartementet Evan C. Kittelsen, avdelingsdirektør, Handelspolitisk avdeling, Utenriksdepartementet Sverre Kvakkestad, avdelingsdirektør, Landbrukspolitisk avd., Landbruksdepartementet Jostein Lindland, rådgiver, Landbrukspolitisk avd., Landbruksdepartementet

Se vedlagt program


Kontaktperson:
For mer informasjon, spørsmål om programmet, eller for avtaler:
Førstekonsulent Anne-Kari Bakkland, Landbrukspolitisk avdeling, tlf. 22 24 92 21

Lagt inn 5. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen