Historisk arkiv

Overføring av oppgaver til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 66
Dato: 5.11.1999

Overføring av oppgaver til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond

Landbruksministeren la i dag fram en stortingsproposisjon om overføring av oppgaver fra Statens landbruksbank (SLB) og fylkesmannen til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND). Overføringen innebærer samtidig at om lag 150 årsverk overføres fra SLB og fylkesmannen til SND.

- Med utgangspunkt i Stortingets vedtak om å overføre SLB til SND mener jeg vi har funnet en god løsning for dette, uttaler Kåre Gjønnes. Det har vært en krevende prosess, innenfor knappe tidsfrister, der mange aktører har bidratt med engasjement og entusiasme for å finne gode fremtidsrettede løsninger.

Oppgavene fra hovedkontoret i landbruksbanken blir integrert i SND sitt hovedkontor i Oslo. Det blir opprettet en egen enhet for landbruksområdet med om lag 10 årsverk. Oppgaver og personell fra fylkesmannsembetene blir integrert i de ulike distriktskontor. Det legges opp til at hovedkontorfunksjon for boliglån til landbruk og reindrift blir lagt til henholdsvis Trondheim og Tromsø. Det legges opp til at prosessen med overføring av hovedkontorfunksjoner til distriktskontorene videreføres som et ledd i arbeidet med å opprette en mest mulig desentralisert modell. Det forutsettes derfor at SND i løpet av to år foretar en gjennomgang av sin virksomhet med sikte på desentralisering utover dagens nivå.

- Jeg har lagt til grunn at overføringen skal føre til en effektiviseringsgevinst på 17-22 mill kr i løpet av 3 år, sier landbruksministeren. Samtidig har vi lagt inn en pakke med omstillingstiltak og integreringskostnader på 76 mill kr som en engangskostnad.

linkdoc020005-034002#dochttp://odin.dep.no/repub/99-00/stprp/1t3/


Kontaktperson:
Statsråd Kåre Gjønnes, mobiltelefon 91 75 26 09
Statssekretær Jan Erik Sunby, telefon 22 24 91 02
Rådgiver Geir Dalholt, telefon 22 24 93 49

Lagt inn 5. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen