Historisk arkiv

Rock Mot Rus - tildeling av økonomisk støtte fra Kommunal- og regionaldepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 41
Dato: 02.07.1999

Rock Mot Rus – tildeling av økonomisk støtte fra Kommunal- og regionaldepartementet

Landbruksdepartementet har nå behandlet ferdig saken vedrørende tilskudd til stiftelsen Rock Mot Rus. Statsråd Kåre Gjønnes finner ikke grunnlag for å gjøre om vedtaket og opprettholder tilsagnet om støtte til stiftelsen og rockefestivalen på kr 70.000.

Landbruksministeren ble ved kgl. resolusjon 30. april 1999 oppnevnt som settestatsråd for etter at statsråd Enoksen erklærte seg inhabil i saken. Saken ble i den forbindelse overført til Landbruksdepartementet for behandling.

Landbruksdepartementet har gått gjennom saken både når det gjelder forholdet til habilitetsreglene i forvaltningsloven og Kommunal- og regionaldepartementets retningslinjer for tildeling av støtte over dette kapittelet.

Landbruksdepartementet har kommet til at Kommunal- og regionaldepartementets vedtak er å anse som ugyldig i henhold til habilitetsreglene i forvaltningsloven. Det er etter Landbruksdepartementets vurdering flere momenter som tilsier at vedtaket bør opprettholdes. Søknaden fra Rock Mot Rus faller innenfor de forutsetninger som Stortinget har lagt for bevilgningen og de utfyllende retningslinjer som KRD har utarbeidet. Departementet har heller ikke grunn til å tro at tilsagn om støtte er gjort på uriktig grunnlag. På grunnlag av de foran nevnte forhold finner departementet ingen rimelig grunn til å gjøre om vedtaket og kreve pengene tilbake.


Kontaktperson:
Statsråd Kåre Gjønnes, tlf 22249101, mob. 91 75 26 09
Departementsråd Per Harald Grue, tlf. 22249108
Ekspedisjonssjef Ola Chr. Rygh, tlf. 22249110

Lagt inn 5. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen