Historisk arkiv

Skogsektoren skal bidra til å løse viktige miljøoppgaver

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 47
Dato: 6. september 1999

Skogsektoren skal bidra til å løse viktige miljøoppgaver

– Ansvaret for å forvalte naturressursene - og alle verdiene de representerer - hviler både på samfunnet og på enkeltmennesker. Utøvelsen av forvalteransvaret bygger på respekten for tidligere generasjoners innsats og på solidaritet med kommende generasjoner. Dette er utrykk for det verdisyn vi legger til grunn for vårt arbeid, sa landbruksminister Kåre Gjønnes under åpningen av den internasjonale konferansen om bærekraftig bruk og biologisk mangfold i Trondheim idag.

Landbruksdepartementet står sammen med Miljøverndepartementet, Fiskeridepartementet og Utenriksdepartementet om å arrangere Trondheimskonferansen denne uken. – For å lykkes i langsiktig vern og bærekraftig bruk av naturressurser er det en forutsetning at vi klarer å etablere et tett og forpliktende samarbeid på tvers av tradisjonelle sektorgrenser, sier landbruksministeren.

– Regjeringen mener miljøprofilen i skogpolitikken må bli tydeligere og mer synlig. De positive miljøbidragene fra skogressursene skal forsterkes blant annet gjennom en bedre integrering av trevirke og skogprodukter i aktiv utvikling av bærekraftige produksjons- og forbruksmønstre. Men det er fortsatt forbedringsmuligheter når det gjelder de miljøhensyn skogbruket skal gjennomføre, tross stor innsats fra myndighetene og næringen selv, understreker Kåre Gjønnes.

”Levende skog”

Samarbeidsprosjektet ”Levende skog” ble etablert i 1995. Prosjektets mål var å bidra til norsk og internasjonal tillit til at skogindustrien i Norge har basis i et bærekraftig og miljøvennlig skogbruk, med evne og vilje til en langsiktig ressursforvaltning. Prosjektet ble utført i samarbeid med en rekke miljø-, yrkes og interesseorganisasjoner, samt landbruks- og miljømyndighetene. Prosjektet og resultater blir presentert under konferansen.

– Det ble oppnådd enighet om en rekke standarder for et bærekraftig skogbruk. Parallelt ble det gjort en bred innsats i forhold til kompetanse og informasjon. Prosjektet er et viktig bidrag i vårt arbeid for et bærekraftig skogbruk, sier Kåre Gjønnes.


Kontaktperson:
Landbruksminister Kåre Gjønnes, mobil 91 75 26 09
Informasjonsrådgiver Ståle Norang, mobil 94 52 30 62

Lagt inn 6. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen