Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2000: Økte bevilgninger til verdiskapingstiltak i skogbruket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 60
Dato: 4.10.1999

Statsbudsjettet 2000: Økte bevilgninger til verdiskapingstiltak i skogbruket

I forslaget til statsbudsjett for 2000 er det foreslått å øke bevilgningene til verdiskapingstiltak i skogbruket fra 11 til 20 mill kroner. Det meste skal brukes til et 5-årig Verdiskapingsprogram for økt foredling og bruk av trevirke.

– Norge er på mange måter en råvareleverandør, også på skogsektoren, Det passer dårlig sammen med at vi også er et høgkostland, påpeker landbruksminister Kåre Gjønnes. – Vi har et stort potensial for økt verdiskaping gjennom høyere foredlingsgrad, produktutvikling og bedre markedsføring. Trevirke har mange anvendelsesområder. Det er et naturlig og levende materiale med varierte bruksområder- og muligheter. Økt bruk av trevirke vil bidra til en mer miljøvennlig produksjon og forbruk, sier Gjønnes, som har klare forventninger til at det skal komme konkrete resultater ut av det Verdiskapingsprogrammet som nå settes i gang.

Produktutvikling, design og arkitektur,

- Vi har trelast- og trevareindustri i over 300 av landets kommuner, og skogressursene med tilhørende foredlingsvirksomhet er viktig for aktivitet og bosetting i distriktene, sier landbruksministeren. -Målet med Verdiskapingsprogrammet er å bidra til høyere verdiskaping gjennom mer foredling innenlands og økt bruk av trevirke. Programmet skal bl a fokusere på de mulighetene som ligger i produktutvikling, design og arkitektur, og legge til rette for at trevirke i større grad enn i dag blir vurdert som et attraktivt materiale med brede anvendelsesmuligheter. Programmet sikter også mot å forbedre kommunikasjonen i verdikjeden fra skog til marked.

En arbeidsgruppe er i ferd med å utrede strategi, gjennomføring og finansiering for programmet, som er planlagt igangsatt 2. kvartal 2.000, og skal gå over 5 år.


Kontaktperson:
Statssekretær Jan-Erik Sundby, 22 24 91 02, mob. 91 75 26 10
Rådgiver Johannes Haug, tlf. 22 2 4 93 74

Lagt inn 5. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen