Historisk arkiv

Organisasjonsutvikling i jordskifteverket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr. 2/2000
Dato: 10. januar 2000

Organisasjonsutvikling i jordskifteverket

Etter oppdrag fra Landbruksdepartementet har ei prosjektgruppe i Jordskifteverket idag lagt frem en rapport med forslag til organisasjonsendringer i Jordskifteverket.

Departementet tok initiativ til dette arbeidet fordi Jordskifteverket er tilført nye oppgaver gjennom revisjoner av jordskifteloven og fordi ny teknologi har medvirket til en reduksjon på ca 11% i bemanningen siden nåværende organisasjon ble fastlagt i 1985. Rapporten er skrevet av seks ansatte i Jordskifteverket.

Basert på grundige og prinsipielle vurderinger foreslår gruppa bl.a. å:

  • opprette et hovedkontor utenfor departementet
  • dele landet inn i 12 jordskiftesokn (administrative enheter) med fra to til fire avdelinger (kontorsteder)
  • sette minstebemanningen på et kontorsted for jordskifteretten til hhv fem eller åtte – gruppa har delt seg med tre for hvert forslag
  • beholde hhv 37 eller 30 av dagens 41 kontorsteder
  • samle alle jordskifteoverrettene til en administrativ enhet, men beholde kontorstedene.

Domstolkommisjonen har reist spørsmål om jordskifterettens stilling og funksjon. Dette er grunnleggende spørsmål som departementet tar sikte på å få startet utredning av i løpet av våren. Departementet ser at det er behov for at i hvert fall deler av den organisasjonsutvikling som rapporten omhandler, må samordnes med resultatet av den domstolkommisjonsinitierte utredningen.

Rapporten vil bli sendt på høring til de berørte, dette innebærer at det vil ta noe tid før en eventuelt ny organisasjon er på plass.

Rapporten er tilgjengelig på Landbruksdepartementets hjemmeside: http://www.landbruk.dep.no/landbruksdepartementet/areal/index.html


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Anton S. Bachke, Telf.: 22 24 92 02

Lagt inn 12. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen