Historisk arkiv

Prisen Unge Kokker 1999 til Stein Erik Alvestad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Den 20 år gamle Sandnes-kokken Stein Erik Alvestad mottok lørdag 11. Mars Landbruksdepartementets stipend til Unge Kokker for 1999. Alvestad har i flere kokkekonkurranser hevdet seg i teten, og vist at han tross sin unge alder behersker bruken av norske råvarer, lyder juryens begrunnelse

Pressemelding

Nr.: 17
Dato: 13.03.2000

Prisen Unge Kokker 1999 til Stein Erik Alvestad

Den 20 år gamle Sandnes-kokken Stein Erik Alvestad mottok lørdag 11. Mars Landbruksdepartementets stipend til Unge Kokker for 1999. Alvestad har i flere kokkekonkurranser hevdet seg i teten, og vist at han tross sin unge alder behersker bruken av norske råvarer, lyder juryens begrunnelse.

Stipendet for unge kokker ble etablert av Landbruksdepartementet i 1996. Stipendet skal fremme bruken av norske råvarer og styrke norsk matkultur. Hensikten er å stimulere unge utøvere i kokkefaget til å videreutvikle sine fagkunnskaper. Det var 17 søkere til stipendet for 1999, og de innkomne søknadene ble behandlet av en jury som består av en representant fra Norsk kulturråd, to representanter fra Norges Kokkemesteres Landsforening og en representant fra Landbruksdepartementet. Den endelige innstilling var klar og enstemmig. Stipendet på 25.000 kroner deles ut i Alta på Norske Kokkemesteres Landsforenings årsmøte lørdag 11. mars.

Juryens begrunnelse
Stein Erik Alvestad tok fagbrev som kokk sommeren 1999. Han oppfyller dermed kravet om at stipendet skal deles ut til utøvere som er under opplæring, eller som nylig har gjennomgått denne.

Med bakgrunn fra læretiden som kokk hos Statoils kantiner i Stavanger, vant han Norges Cup for kokkelærlinger i Stavanger januar 1999. Våren 1999 var han med på en lagseier i Nordisk mesterskap for lærlinger. Han har også erfaring i det klassiske franske kjøkken fra Restaurant Marie Louise House i Danmark. Denne bakgrunnen gir Stein Erik Alvestad en særdeles solid bakgrunn for stipendet.

Alvestad har fått utvidet læretid i Danmark. Dette kan gi ham en bredere plattform slik at han med tiden vil se enda flere muligheter for bruken av våre råvarer og hvordan disse kan brukes til å videreutvikle norsk matkultur, sier juryen.

Kontaktperson: Rådgiver Finn Børre Stokholm, telefon 22 24 93 14