Historisk arkiv

Tusenårstre plantet i Søgne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruksminister Kåre Gjønnes plantet i dag et "tusenårstre" ved Søgne gamle kirke sammen med Søgnes ordfører.

Pressemelding

Nr.: 15
Dato: 08.03.2000

Tusenårstre plantet i Søgne

Landbruksminister Kåre Gjønnes plantet i dag et "tusenårstre" ved Søgne gamle kirke sammen med Søgnes ordfører.

- Jeg er glad for at vi startet treplantingsaksjonen i år på et historisk sted som ved Søgne gamle kirke, sa landbruksminister Kåre Gjønnes.

- I jubileumsåret ønsker Landbruksdepartementet å bruke treet for å synliggjøre vår virksomhet og markere den lange tidslinje som både kjennetegner og er et vilkår for en bærekraftig utvikling av det grønne rommet i samfunnet vårt, sa landbruksministeren.

- Treet plasserer oss i et tidsperspektiv som er eldre enn oss og det står der traust videre for nye generasjoner, sa han.

I forbindelse med at Landbruksdepartementet markerer sitt l00-års jubileum i år 2000 har departementet satt i gang en landsomfattende treplantingsaksjon under navnet "Sammen for et grønt millenium". Oppstarten på aksjonen i år skjedde ved Søgne gamle kirke 8. mars. Landbruksminister Kåre Gjønnes deltok sammen med ordfører i Søgne, Anne Berit Andersen og representanter for fylkesmannen.

I de to stortingsmeldinger Landbruksdepartementet har lagt fram ved tusenårsskiftet om maten, jorda og skogen er forvaltningen av det grønne rommet et sentralt tema.

Hele vår framtid er tuftet på at vi makter å ta forsvarlig hånd om dette rommet. Mange i landet vårt er opptatt av denne viktige utfordringen. Jeg håper derfor at aksjonen vår blir oppfattet som positiv og dimensjonsrik fra landsdel til landsdel, sa landbruksminister Kåre Gjønnes.

Kontaktperson:
Seniorrådgiver Torstein Opheim, telefon 22 24 91 58