Historisk arkiv

Felles plattform for miljø og transport for 35 land i Øst- og Vest-Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding fra Samferdselsdepartementet og Miljøverndepartementet

Felles plattform for miljø og transport for 35 land i Øst- og Vest-Europa

17. november 1997

FNs økonomiske komite for Europa (ECE) har i dagene 12.-14. november avholdt en ministerkonferanse om transport og miljø i Wien, der 35 land fra hele Europa var representert med til sammen 50 ministre og statssekretærer fra både samferdsels- og miljøverndepartementene. Det er første gangen en ministerkonferanse innen tema miljø og transport er avholdt, der ministre fra begge sektorer er til stede. Det er også gledelig at de øst-europeiske land og en rekke tidligere sovjetiske stater som Russland, Ukraina, Hviterussland og Armenia, deltok aktivt og på linje med de vest-europeiske land. Også EU deltok på konferansen med Neil Kinnock som er medlem av EU-kommisjonen, med ansvar for transport. .

Ministerkonferansen munnet ut i en deklarasjon med et arbeidsprogram som landene undertegnet. Statssekretær Torhild Skogsholm fra Samferdselsdepartementet og statsekretær Jesper W. Simonsen fra Miljøverndepartementet undertegnet for Norge. Arbeidsprogrammet legger opp til at miljøhensyn i sterkere grad skal integreres i utformingen av transportpolitikken. Viktig i denne sammenheng er at økonomiske virkemidler kan tas i bruk i tillegg til de mer tradisjonelle virkemidlene.

Ministerkonferansen vedtok også et nytt ministermøte i ECE-regi i år 2002 og i år 2007 for oppfølging av arbeidsprogrammet innen ulike internasjonale rammeverk og avtaler. Arbeidsprogrammet vil kunne lede til juridisk forpliktende avtaler.


Kontakt: MD: statssekretær Jesper Simonsen, tlf. 22 24 57 02 og rådgiver Eli Marie Aasen, tlf.22 24 60 22
Kontakt SD: statssekretær Torhild Skogsholm, tlf. 22 28 80 83

Lagt 17 november 1997 inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen