Historisk arkiv

Miljøvernminister Guro Fjellanger: -Miljøvernet har fått mer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

25. november 1997

Miljøvernminister Guro Fjellanger: -Miljøvernet har fått mer

- En kvart milliard kroner er en positiv forsterkning av miljøverninnsatsen i budsjettet for 1998, sier miljøvernminister Guro Fjellanger.

- Det er ikke saklig grunnlag for den misnøyen Naturvernforbundet og Fremtiden i våre hender har gitt uttrykk for, sier hun.

Miljøvernministeren viser Naturvernforbundets generalsekretær sine uttalelser i forbindelse med forbundets presentasjon av "Svart bok". Her gir forbundet sin vurdering av statsbudsjettet for neste år.

- Det er på grensen til det urimelige at Naturvernforbundet setter karakter på sentrumsregjeringens miljøpolitikk bare uker etter at den har tiltrådt, sier Fjellanger. Det er først etter at neste statsbudsjett legges fram at det er mulig å gjøre en relevant sammenlikning.

- Allerede på budsjettet for 1998 vil den nye regjeringen bruke omkring en kvart milliard mer til miljøformål enn Jagland regjeringen. Av dette er 77,3 millioner av dette er avsatt på Miljøverndepartementets budsjett. Det gir oss mulighet til å sikre en forsvarlig sluttbehandling av avfall ved at gjenvinningsanlegget NOAH har planlagt endelig blir bygd. Vi øker innsatsen mot miljøgifter og sikrer at kalkingen fortsetter i vassdrag for arbeidet er påbegynt. I tillegg blir det mer penger til lokalt miljøarbeid og til miljøvernorganisasjonene. På andre departementers budsjetter kan vi nevne at det er satt av 145 millioner kroner mer til tog og kollektivtransport, og 20 millioner mer til ENØK, sier miljøvernminister Guro Fjellanger.

Lagt inn 26 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen