Historisk arkiv

Fredrikstaderklæringen et viktig skritt for miljøvern i lokalsamfunnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

11. februar 1998

Et løft for lokal Agenda 21:

Fredrikstaderklæringen et viktig skritt for miljøvern i lokalsamfunnet

- Det er stimulerende og gledelig at ideene bak lokal Agenda 21 nå for alvor har slått igjennom i lokalsamfunnet, sier miljøvernminister Guro Fjellanger. Onsdag deltok hun på en stor konferanse om lokal Agenda 21 i Fredrikstad. Konferansen som samlet godt over 700 deltakere, vedtok en "Fredrikstaderklæring" om lokalsamfunnets innsats for en bærekraftig utvikling.

- Fredrikstaderklæringen kan bidra til en vitalisering av lokaldemokratiet og til en bred folkelig mobilisering i arbeidet med lokal Agenda 21. Regjeringen vil støtte aktivt opp om dette. Vi vil blant annet utvikle rammebetingelser som gjør det lettere å leve miljøvennlig ute i lokalsamfunnene. Åpenhet, god informasjon og bredest mulig medvirkning er viktig i denne prosessen, sier miljøvernministeren.

Fredrikstaderklæringen oppfordrer blant annet lokalsamfunnene til å rette innsatsen mot en rekke sentrale områder som forbruk og produksjon, energi, samferdsel, arealbruk og kulturminner.

- Erklæringen appellerer til mange grupper, og jeg vil oppfordre lokalsamfunnene til å slutte seg til den. Også fra statlig hold vil vi nå samarbeide med lokalsamfunnene på det grunnlaget som er lagt, sier miljøvernministeren.

Konferansen i Fredrikstad ble arrangert av Forum for lokalt miljøvern og Forum for Kommunale planleggere i samarbeid med Miljøverndepartementet og Kommunenes Landsforbund.

Lagt inn 12 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen